19 maart, Bergeijk: genieten van streekproducten uit de Kempen

Wie van streekproducten, biologische bieren en Nederlandse wijnen wil genieten, kan zaterdag 19 maart in Bergeijk, zijn hart ophalen tijdens “eten en drinken in de Kempen door de eeuwen heen”. Slow Food Kempen-Meierij organiseert in samenwerking met streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk deze activiteit voor iedereen de wil genieten van lekker, puur & eerlijk eten en drinken.

Slow Food
Slow Food is een internationale beweging ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken. Wereldwijd komen consumenten en producenten via lokale convivia (Latijn voor feestelijk tafelgezelschap) bijeen om de genoegens van lekker, puur en eerlijk eten en drinken te delen. Een convivium organiseert onder andere kookworkshops, diners, proeverijen en excursies. Zo leren consumenten en producenten in de regio elkaar kennen. Zij leggen met hun activiteiten de basis voor het creëren en ondersteunen van voedselgemeenschappen. Nederland telt inmiddels 16 convivia en Slow Food Kempen-Meierij is daar een van.

Streekproducten uit de Kempen proeven
Eten en drinken in de Kempen door de eeuwen heen is een activiteit van het convivium Slow Food Kempen-Meierij welke zij samen met het streekrestaurant de Hofkaemer organiseren. De Hofkaemer is een streekrestaurant in hart en nieren. Onlangs wonnen zij nog de “Bier & Gastronomie Award 2011”. Tijdens de activiteit op 19 maart laten ze zien, ervaren en proeven wat de Kempen te bieden heeft op het gebied van eten en drinken. Een variëteit van heerlijke streekproducten uit het schone Brabant wordt de gasten voorgeschoteld. Zij kunnen het Kempisch heideschaap en het Chaams hoen proeven. Beide producten zitten in de Ark van de Smaak van Slow Food. Met de Ark van de Smaak wil Slow Food traditionele, ambachtelijke streekproducten voor de vergetelheid behoeden. De Ark van de Smaak bevat zo’n 750 producten over de hele wereld, waarvan vijftien in Nederland. Verder kunnen de gasten genieten van teutenbrood, van de Nederlandse wijn De Linie uit Made en het biologische Gageleer bier van het Belgische Natuurpunt. Tussen het proeven door wordt een bezoek gebracht aan de voormalige weverij de Ploeg en het ploegpark onder begeleiding van Wim van Dooremolen van de Heemkundekring. Vertelt Kik de Nooijer over eten en drinken in de Kempen door de eeuwen heen en spreekt Geert van der Kaa van de Walnoothoeve over het Chaams hoen.
Klik hier voor het volledige programma

De activiteit duurt van 11.00 uur tot 17.30 uur. De kosten zijn € 57,50 voor Slow Food leden en € 65,00 voor niet leden. Deze prijs is inclusief ontvangst met koffie en teutenbrood, lunch, driegangen menu, drinken en bezoek aan de locaties. Aanmelden kan bij streekrestaurant de Hofkaemer via telefoonnummer 0497-571396 of via e-mail info@streekrestaurant.nl.

Advertenties

Over Marc Dekkers, Comee.nl

Organizer of inspiring Events & Conferences | Communication Pro | Business Developer | Loves Social & Cross media | E-commerce | Food | Mountainbiker
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s