Netwerk Open Coffee naar wijkniveau

Dinsdag 6 oktober vond in ‘t Brandpunt de eerste Open Coffee Brandevoort plaats. Patricia Van den Eertwegh en Michiel Pas zijn de initiatiefnemers en hebben de eerste Open Coffee (OC) op wijk niveau georganiseerd.

Brandevoort is een nieuwe wijk in Helmond. De wijk bestaat sinds 2000 en is stil in aanbouw. Inmiddels heeft de wijk meer dan 8100 inwoners. 12 van de Brandevoorter inwoners waren aanwezig op de eerste OC. Een gemêleerd gezelschap van ondernemers en werknemers uit het bedrijfsleven en overheid. Patricia en Michiel zijn zeer tevreden over de opkomst.

Wat is Open Coffee?
OC is een regelmatig gehouden, informele bijeenkomst waar eenieder die iets met “online” heeft elkaar kan ontmoeten, ideeën bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie.

Het begin
De Open Coffee Club is opgericht door Saul Klein, een van de oprichters van Skype, in Londen om internetondernemers, developers en investeerders met elkaar kennis te laten maken op informele bijeenkomsten. Het doel was om zo de investeringsindustrie wat transparanter te maken en zo ondernemerschap aan te moedigen.

Open Coffee Nederland
De eerste OC in Nederland werd gehouden in Amsterdam op 15 maart 2007 en een paar maanden later volgde Utrecht ook met een wekelijkse bijeenkomst. Geleidelijk aan kwamen er in Nederland meer OC initiatieven en volgde een boom aan nieuwe OC’s begin 2009 na een artikel in de Revu en een uitzending op het NOS journaal op 3. Momenteel worden er iedere maand in meer dan 20 steden OC’s gehouden.

Open Coffee Brandevoort primeur!
De initiatieven voor OC zijn op ‘steden’ niveau. Zo heb je in de omgeving Helmond bijvoorbeeld OC Eindhoven en een OC Helmond. Naar mijn weten is OC Brandevoort de eerste op “wijk” niveau. Dus we kunnen best spreken dat Brandevoort een primeur heeft. Wil je meer weten over OC Brandevoort, bezoek dan de Linkedin groep Brandevoort en volg de discussies.

Advertenties

Over Marc Dekkers, Comee.nl

Organizer of inspiring Events & Conferences | Communication Pro | Business Developer | Loves Social & Cross media | E-commerce | Food | Mountainbiker
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s